maanantai 10. syyskuuta 2007

Valmista ja keskeneräistä

Lapaspajalla on viime aikona puuhasteltu käsineiden kimpussa. Edellisessä postauksessa mainittu Sublimen Angora Merino on muuttanut muotoaan langasta ihanan pehmeäksi lapaseksi. Ensimmäistä kertaa olen neulonut lapasta kahdella puikolla. Vasta kun ensimmäisen lapasen peukalo oli valmis, uskoin, että voihan näitä näinkin tehdä. Siihen asti oli koko ajan takaraivossa tunne, etten osaa lukea ohjetta oikein ja eihän tästä mitään tule. Kahdella puikolla neulominen on kuitenkin piristävää vaihtelua ja kun lankakin on luksusta, on lapastelu ollut varsin hauskaa.


Koristelisin mielelläni tämän postauksen lapasten kuvalla, mutta käytännön syyt estävät sen: Lapaspajalla on alkanut remontti, jonka vuoksi kaikki kattolamput ovat pysyvästi pimeinä. Tai ainakin vielä viikon-parin verran. Valokuvaaminen ei siis sisätiloissa iltasella onnistu ja juuri iltaisinhan olisi aikaa ottaa kuvia. Pakollinen kuvaustauko tuntuu kuitenkin pieneltä harmilta. Remontista on haaveiltu jo miltei kolme vuotta. Nyt kun homma on viimekin alkanut, tuntuu aivan hyväksyttävältä, ettei keittiöön tule vettä ja illallinen tarkoittaa mikrolämmitteistä einesateriaa.


Keskeneräisiä neuletöitä on ilmaantunut yksi lisää: peruskaulaliina. Tätä 2 o - 2 n -tyyppistä kudelmaa neuloskelen iltaisin, kun Juniori harrastelee iltapesun yhteydessä vesileikkejä. Kaulaliinantekeleen säilytyspaikkakin on tällä hetkellä pesuhuoneen komeron ylähylly…


Ei kommentteja: