maanantai 24. syyskuuta 2007

Tilauslapaset

Elokuussa tein Nalle -langasta lapaset, jotka saivat tylysti purkutuomion. Ennen kuin ehdin kyseisen langan kanssa toiselle kierrokselle, olin käynyt lankakaupassa ja selannut Modaa. Tässä siis lapaset, joista jokin aika sitten mainitsin:

Malli: Moda 05/2007
Lanka: Sublime Angora Merino
Puikot: 3,0 ja 3,5

Lapaset valmistuivat kahdella puikolla neuloen, joten ylimääräisenä työvaiheena sain nautiskella saumojen ompelemisesta. Näin pienessä työssä ommeltavaa ei kuitenkaan kerry valtaisasti, joten neulan kanssa sohiminen pysyi siedettävässä määrässä. Erityisesti pidän lapasten rannekeosasta, joka tuo muuten yksinkertaiseen malliin mukavan erilaisen vivahduksen. Rannekeosaa tehdessäni aloin tosin epäilemään laskutaitoani. Molempien lapasten kohdalla jouduin purkamaan, kun tajusin luoneeni väärän määrän silmukoita. Liekö ongelma matemaattisissa taidoissa, vai kellonajassa. Lapaspajalla kun neulotaan lähinnä silloin, kun Juniori on katselemassa unikuvia. Eivätkä unikuvat aina ilmaannu aikaisin ja vaivattomasti.

Tiedossa on vielä muutaman pienemmän työn tekeminen ennen kuin pääsen jatkamaan neuletakin kimpussa. Tällä hetkellä puikoilla on tilauslapasten etäinen sukulainen. Maalaisserkku tai maalaispikkuserkku.

Ei kommentteja: