torstai 27. syyskuuta 2007

Juniori ulkoilee mielellään. Ulkona olemisen päätarkoituksia näyttää olevan kaiken sotkua aiheuttavan tarkka ja yksityiskohtainen tutkiminen: hiekka, kivet ja muta tulevat parhaiten tutuiksi koskettelemalla. Kesällä tutkimusretkien jäljet oli helppo huuhtoa hanan alla pois. Nyt kylmempien ilmojen aikana homma on monimutkaistunut, tai ainakin hidastunut. Lapasten peseminen ja kuivaaminen vaatii oman aikansa, toisin sanoen käsinevaraston on oltava tarpeeksi suuri. Meillä ei ollut, joten tilanteen parantamiseksi laitoin puikot liikkeelle.

Metsänhaltija -lapaset
Malli: peruslapanen, kuvio Uhoavan Gnun Kolmioribbisukista
Puikot: 4

Pienten lasten lapasten neulominen sujuu ripeästi. Juuri siksi niitä voi käyttää testikenttänä monenlaisten kuvioiden ja malliratkaisujen testaamiseen. Lopputuloksen näkee nopeasti, eikä mahdollinen purkutuomiokaan pahasti vaivaa, kun aikaa ei ole neulomiseen tuhlaantunut tuhottomasti.

Mallikuvio oli oikeilla ja nurjilla silmukoilla leikkimistä. Yksinkertaisella metodilla tuli kiva kuvio, jota aion testata jossakin vaiheessa myös sukkiin.

3 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Kivoja lapasia pajalla valmistunut!

Minäkin tein tuon Modan ohjeella lapasen (sinun aiempi postaus), mutta toinen lapanen jostain syystä jäänyt tekemättä. Pitääpä käydä sen kimppuun. Itse tein tosin ihan pyörönä eli viidellä puikolla.

Kauniin väriset nämä Metsänhaltija-lapaset!

Sanni kirjoitti...

Kiitos!

Lapaspajalla on nyt nimensä mukaisesti puuhailtu tiukasti lapasten kimpussa. Vielä muutamat ovat jonossa ennen kuin voin siirtyä muihin projekteihin. Eipä silti, ei tumppujen neulominen hullumpaa hommaa ole.

uhoava gnu kirjoitti...

Hauskan näköiset pienet lapaset! Tuo kuviointi näyttää vihreässä jotenkin havumaiselta.

Kiva uusi blogituttavuus!