perjantai 3. syyskuuta 2010

Kesäisiä neuleitaJo jokin aika sitten valmistui kaksi boleroa, joista toista ehdin käyttämäänkin ennen kuin kesä kääntyi syksyksi.

Malli: Ribbed lace bolero
Lanka: Novita Maxi
Puikot: isot, oliskohan ollut 5,5 ja 6 mm

Tätä boleroa olen käyttänyt myös pitkähihaisen puseron kanssa ja minusta se sopii niinkin. Lanka on niin paksua, ettei bolero näytä pitkähihaisen seuralaisena liian kesäiseltä.


Novitan mallin mukaan tehtyä boleroa en ole pitänyt, koska se näyttää hieman... no, ei vain hieman, vaan täysin älyttömältä ison mahan kanssa. Malli sinällään on kiva, joten ensi kesänä tämäkin tulee varmasti käyttöön. Takakappaleen ja hiat tein ohjeesta poiketen sileaänä neuleena. Näin Ravelryssä sillä metodilla tehdyn version, joka tuntui itsellenikin sopivan paremmin kuin alkuperäisohjeen pitsisempi ilme.


Malli: Novita


Lanka: Tennessee


Puikot: 3 mm ja 3,5 mmRemontoimme pojille oman huoneen, jota tietysti piti vähän sisustaakin. Kävin kiireellä kangaskaupassa päiväpeittokangasostoksilla. Kotona vaisun väriset kangashankinnat hieman harmittivat. Yritin saada päiväpeittoon vähän eloa tekemällä kahdesta kankaasta ruudutetun peitteen. Meneehän tuo nyt jonkin aikaa, mutta turhan vähävärinen se on lastenhuoneeseen.

Muutama muukin juttu on valmiina, mutta tulevat kuvankäsittelyongelmien vuoksi esittelyyn tuonnempana.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kivat bolerot, vaikka tuo alempi ei ihan hyvin istukaan. Minäkin joskus katsoin tuota mallia, mutta päädyin sitten sattuneesta syystä toiseen. ;) Ylempi bolero on kyllä tosi hieno!

Sanni kirjoitti...

Kiitos! Aine silloin tällöin pitäisi pysähtyä miettimään, mikä sopii itselle, eikä vain innostua tekemään :)) Mutta onneksi nämä asiat eivät maata kaada ;)