perjantai 13. maaliskuuta 2009

Orava ja sen kettukaverit

Pitkästä aikaa laitoin ompelukoneen töihin. Syynä esikoisen vaatteet, lähinnä niiden puute. Poika on ehtinyt taas venähtää sen verran, että sopivankokoisten vaatteiden määrä on hälyyttävästi vähentynyt. Apuun riensi Singerin ohella uusin Ottobre. Lehdessä oli mukavia malleja pojille, erityisesti tykästyin perusmallin housukaavaan, jota on helppo varioida. Testasin kaavaa ompelemalla esikoiselle oravahousut. Kankaana käytin miehen housuja, jotka olivat muuten hyväkuntoiset, mutta hylätty takataskun kohdalla olevan reiän takia (tästä saa kiittää edesmennyttä autoa, oikeamminkin sen rikkinäistä penkkiä). Sain leikattua 104 cm kokoisiin pöksyihin tarvittavat kappaleet "kokonaisina" miehen housuista, mutta saumanvarat piti jättää pois. Piristykseksi halusin laittaa housuihin oravan kuvan. Kuva olisi kannattanut tehdä käsin eikä koneella. Aioinkin jo purkaa epämääräisen kuvatuksen pois, mutta aikeen esti poika, joka halusi housunsa heti jalkaan (ja tunnisti mitä epämääräinen sininen kuvio esitti).

Samaisesta Ottobren lehdestä löysin myös venekauluksisen trikoopaidan kaavan, jota käyttäen tein pojalle kettupaidan. Jotakin kummallista esikoispojalle on tapahtunut, koska kettupaitakin piti saada päälle heti kun langat oli päätelty. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut: malliksi poika ei suostu. Kuvat siis ovat... hmm, sanoisinko viitteellisiä. Kaiken lisäksi ensimmäinen kuva on otettu, kun vaatteet olivat ollet pojan yllä koko päivän. Niinpä niissä on koristeena mm. ketsuppia, banaania ja jotakin tuntemattomaksi jäänyttä tummempaa ainetta.


Oravahousut ja kettupaita

Kaavat: Ottobre 1/2009
Koko: 104 cm

Illalla vaatteiden tiimoilta käytiin keskustelu:

Isä: "Oletpa sinä nyt tyylikäs."
Poika: "En ole tyylikäs. Olen poika."

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Mistä tuo kettukangas on peräisin? Meillä on nimittäin jossain vaiheessa vilahtanut tuosta kankaasta tehty pusero tai body vauvalla, ja se taisi olla vieläpä tehdastekoinen, ja oisinko sen vaatteen käytettynä ostanut jostain. Heräsi siksi mielenkiinto tuota kangasta kohtaan. :)

Sanni kirjoitti...

Kettukangas löytyi (Oulun) Eurokankaasta. Sattui vielä olemaan tarjouksessakin, joten tuli ostettua sitä sen verran reippasti, että saan vielä vauvallekin tehtyä siitä vaatekerran.

Mia kirjoitti...

Tuota samaa kaavaa katselin myös :) Vieläen vaan ole päässyt siihen asti että se olisi edes piirrety kaavoilta :)

Ihana kangas sinulla! Harmittaa kun pojille on niiiiiin vähänkankaita. Varsinkin "isoille" pojille.
http://miisamia.vuodatsu.net

Sanna kirjoitti...

oih!
meijän esikoisen äippäpakkauksessa oli tuota kettukangasta haalari ja body. Ne on kaikilla kolmella lapsella käytetty ja NIIN mun lempparivaatteita. Voi kun mullekkin joskus sattuis eteen. Ja kiitos kehuista, mäkin tykikään siskolle tehdystä setistä :)