keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Väriä pimeyteen

Liikenteessä helposti kuumeneva mies halusi itselleen sormikkaat - ja juuri sen väriset, kuin itse halusi. Hetken mietittyäni toteutin toiveen:

Kuumaverisen autoilijan hanskat
Malli: oma, värisuunnittelu miehen
Lanka: Hjertegarn Lima (100 % villaa)
Puikot: 4,5 mm

Väritystä en taida enempää kommentoida, mutta langasta voin sanoa, että Lima oli varsin miellyttävää neulottavaa. Käytössä lanka on käyttäytynyt mainiosti, eikä kutita. Luultavasti tätä lankaa eksyy ostoskoriini myöhemminkin.

Vauva kasvaa kovaa vauhtia, eikä syksyllä neulomani lakki enää mahdu hänelle. Niinpä neuloin pipon pojan päätä lämmittämään ja loppuvuoden pimeitä päiviä värittämään:Malli: Cable and Seed Stitch Baby Hat (Ravelry)
Lanka: Colinette Jitterbug (100 % merino)
Puikot: 3 mm

Ostin syksyllä Oulun käsityömessuilta vyyhdin Jitterbugia ajatuksenani tehdä siitä jotakin lapsille. Lanka on niin pehmeää, että se sopii varsin hyvin vauvan lakkiin. Pidin myös lakin mallista, ainoastaan rullautuva reuna jäi mietityttämään. Vaikka monissa vauvojen pipoissa näyttää olevan tuollainen reuna, en ihan varauksettomasti pidä siitä. Helmineule sen sijaan miellytti silmääni enemmän kuin olisin uskonutkaan. Jollakin tapaa se korostaa langan värejä. Hatusta tuli sen verran sopivan kokoinen, että taidan päästä joulun jälkeen uudestaan etsiskelemään mukavaa mallia vauvan pipolle - mikä hyvä syy viettää mielenkiintoisia hetkiä neulemallien parissa.

Ei kommentteja: