maanantai 17. marraskuuta 2008

Pallo ja palmikoita

Heikkoa pipotilannetta korjaamaan neuloin vanhemmalle pojalle uuden päänlämmittimen:


Malli: Thorpe (Ravelry)
Lanka: Novita Isoveli Color, alle kerä (alle 100 g)
Puikot: 5 mm

Ensimmäistä kertaa neuloin pipon päälaelta alkaen. Tykästyin kovasti tuohon tapaan: pipoa oli helppo sovitella matkan varrella. Ja tavoistaan poiketen poika myös suostui sovittamaan puolivalmista tekelettä. Valmiin lakin kuvaaminen pitikin sitten tehdä salaa, koska poika ei suostunut poseeraamaan.

Paksusta langasta tehtynä lakki valmistui nopeasti. Silmukkamääriä muokkasin hiukan ja lisäsin lakkiin tupsun, mutta muuten pipo on ohjeen mukaan tehty. Valmista pipoa tutkaillessaan poika seisoskeli lakki päässä peilin edessä ja nyökkäili. "Pallo heiluu", hän kommentoi ja osoitti tupsua.


Jotakin pientä olen neulonut itsellenikin. Näitä Ruskapalmikkokäsineitä kutoessani selätin sormikkaiden neulomisen kammon. Olin ajatellut, että sormikkaiden neulominen on turhan haastava homma, mutta yllätyin kuinka näppärästi ne loppujen lopuksi valmistuivat. Sormien väliin ei jäänyt etukäteen pelkäämiäni rumia aukkoja, eikä sormien kutominen muutenkaan tuntunut niin tuskastuttavalta kuin olin kuvitellut.

Florica ei ainakaan minun käsialallani ole kaikkein tasaisemmin neuloutuvaa lankaa, mutta testikäytön perusteella lanka yllätti positiivisesti lämpöisyydellään. Floricasta löytyy sen verran paljon värejä, että tulen varmaan käyttämään sitä sormikkaissa tai lapasissa myöhemminkin. Parasta tässä sormikasprojektissa oli, että kerrankin minulla on juuri oikean kokoiset hansikkaat!

Malli: Ruskapalmikkokäsineet (Villapallo)
Lanka: Novita Florica, alle kerä (eli alle 50 g)
Puikot: 3 mm

Kylmänä päivänä lisälämmikkeeksi käyvät aikaisemmin syksyllä neulomani Ursus -kämmekkäät:

Ei kommentteja: