maanantai 3. marraskuuta 2008

Kuuraa ja lunta

Viimeisenä Sukkasatopäivänä sain valmiiksi Kuuran kosketus -sukat. Harmikseni tietokone päätti ottaa hommistaan lomaa, joten en saanut päivitettyä sukkia Hillokellariin. Kone lähti viikonloppuna hoitoon ja sukat muuttivat kaappiin odottelemaan tulevan omistajansa vierailua.


Tein sukat Vuorelman Veto -langasta. Lanka neuloutui mukavasti ja tuntui pehmeältä. Vaikka lanka ei olekaan ohuinta mahdollista sukkalankaa, voisin kuvitella tekeväni siitä jossakin vaiheessa sukat itsellenikin. Toinen vyyhtikin majailee valmiiksi lankakomerossani ja on mielessä muutama ajatus mahdollisesta mallistakin. Sukkien väriä on vähän hankala kuvailla. Lähimmäksi taitaa päästä sanomalla, että lanka on harmaanvihreää ja hennosti kiiltävää. Väri on oikeampi alemmassa kuvassa, vaikkakaan ei ihan oikea siinäkään.


Sukkien varren mallikuvio on helppo, mutta antaa kuitenkin sukille mukavasti ilmettä. Tiimalasikantapää onnistui tällä kertaa huomattavasti kivuttomammin kuin vauvan sukissa, joita neuloessani testasin sitä ensimmäisen kerran.Lanka: Vuorelman veto, reilusti alle vyyhti n. 38 numeron sukkiin

Puikot: 3 mm sukkapuikot

Sukkien kutomista aloitellessani maa oli mallin nimen mukaisesti kuurainen, mutta neulomuksen valmistuessa jo lumen peitossa. Vanhemman pojan kanssa olemmekin harrastaneet viikonlopusta lähtien ahkerasti lumileikkejä. Kun etsiskelin märkien lapasten ja pipojen tilalle kuivia, huomasin, että valtaosa edellistalven lapasista ja pipoista on joko hukkateillä, liian pieniä tai pahasti nuhjaantuneita. Seuraavaksi siis tiedossa talvisten asusteiden neulomista.

Ei kommentteja: