perjantai 19. syyskuuta 2008

Vauvan polvisukkien jälkeen otin puikoille Juniorille tarkoitetut polvisukat. Silmukkamäärän kanssa oli melkoista säätämistä, mikä taisi johtua siitä, etten millään meinannut hyväksyä, että vauvan sukkien ja n. kolmevuotiaan sukkien välillä on reilusti kokoeroa. Pojan jalan mittaamisesta huolimatta aloitin sukat kahdesti liian pienellä silmukkamäärällä ennen kuin uskoin, että parempi on tosiaankin tehdä sukat mittojen mukaan eikä tunnepohjalta.


Lopputulokseen olen tyytyväinen, nopean sovituksen perusteella sukista tuli juuri oikean kokoiset. Varsi istui pojan jalkaan erityisen hyvin.
Malli: mittojen mukaan tehty, oppia otettu sekä Supervauvan polvisukista että Projektisukista


Lanka: Sandnesgarn Sisu


Puikot: 2,5 mm ruusupuiset sukkapuikot

Sukkia neuloessani tuli värien suhteen déja vu -fiilis, eikä syyttä. Pieni tutkimusretki vaatehuoneeseen todisti, että olen aikaisemminkin pitänyt turkoosin ja harmaan liitosta. Joskus 1980 -luvun lopulla tai seuraavan vuosikymmenen alussa itselleni kutomissani sukissa on miltei tismalleen samat värisävyt, lanka vain on paljon paksumpaa.

4 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Hienot sukat, näyttävät tosi päteviltä. Minäkin tykkään harmaasta neulepinnasta, joka on raidoitettu jollakin värillä.

Sanni kirjoitti...

Kiitos kommentista! Nyt pidän sukkapuolella pienen tauon ja keskityn muutaman puolivalmiin työn valmiiksisaattamiseen.

Matleena kirjoitti...

Näpsäkät sukat!

Käypä kurkkaamassa Lankapirtissä, siellä on jotain simulle! ;)

Pikku pikku kirjoitti...

Heippa ja kiitos käynnistä! =)

Minusta tuo Rose mohair on melkoisen pehmoista eikä edes pahemmin kutita, ainakaan tuollain kaulurina kun ei ole isolta alalta kosketuksessa ihon kanssa. Eikä kutoessa pölissyt karva niin pahasti kuin joissain muissa mohaireissa, hintaansa nähden ihan kelpo lankaa mun mielestä!