sunnuntai 10. elokuuta 2008

Syksyisiä iltoja varten

Illat ovat jo pimentyneet ja silloin tällöin ilmassa tuntuu jo pieni häivähdys syksyä. Eilen valmistuivat viileneviä syyssäitä varten harmaat sukat. Neuloin ne viime talvilomalla Saksasta ostetusta langasta. Kerällä lanka näytti hieman levottoman väriseltä, siinä on paksumpi vaalenharmaa säie ja ohut tummanharmaa säie. Neulottuna pintana väri on kuitenkin mieluinen, eläväpintainen harmaa. Harmi, etten tullut ostaneeksi lankaa tämänvärisenä kahta kerää enempää. Eilisiltaisen testitassuttelun perusteella sukat eivät myöskään kutita paljaissa jaloissa.
Lanka: Uschi Universal (75% villaa, 25% polyamidia), kulutus n. 60 (?) g
Puikot: 2,5 mm ruusupuiset sukkapuikot

River Rapids -sukat olivat mukavaa neulottavaa ja etenivätkin melko joutuisasti. Aloitin ensimmäisen sukat kutomisen ohjeen mukaisesti kahden puikon systeemillä, mutta se tuntui kömpelöltä tavalta neuloa. Hain siis kaapista puikkoperheen loputkin jäsenet ja neuloin sukat perinteisellä puikkomäärällä. "Suljin" sukan kärjen ensimmäistä kertaa silmukoimalla. Varsinkin ensiksi kudottu sukka onkin tuon tekniikan suhteen harjoittelukappale, mutta toisessa jälki on jo parempaa, joten opittavissa tämäkin taito taitaa olla.

Sunnuntaiaamun sää näyttää Oulussa varsin vaihtelevalta: välillä aurinko kurkistaa pilvien raosta, mutta juuri nyt näyttää siltä, että vettä tulee millä hetkellä hyvänsä. Tiedossa on kuitenkin rentoa vapaapäivänviettoa ja ehkä myöhemmin illalla hetki aikaa seuraavan neuloprojektin aloitteluunkin.

3 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Voi miten mukavan näköiset villasukat! En olekaan tuohon ohjeeseen aiemmin törmännyt. Laitan ohjeen muistiin!

Täällä etelämpänäkin tuntui eilen kovin syksyiseltä. Vettä tuli taivaan täydeltä, mutta tänään aurinko lämmittää mukavasti. Sandaalit on jo laitettu varastoon. Saa nähdä, joutuuko niitä ensi viikolla sieltä hakemaan...

Sanni kirjoitti...

Kiitos! Nyt kun pääsin villasukkien neulomisessa alkuun, haluaisin tehdä saman tien toiset ja kolmannet ja... mutta yritän jättää sukkapuikot vähäksi aikaa rauhaan ja tehdä muutaman muun suunnitteilla olleen työn ensin pois alta :)

uhoava gnu kirjoitti...

Kivannäköiset nuo River Rapids -sukat harmaina! Olen nähnyt niitä yleensä vain värikkäinä.

Se blogissani esitelty valkoinen imetyspaita tosiaan vaikuttaa ihan pätevältä (en ole vielä päässyt kokeilemaan) ja n. 15 sentin päällekkäisyys etukappaleissa riittävältä. Tietenkin riippuu vähän vartalotyypistä ym, esim. isompaan puseroon tekisin päällekkäisyyttä vähän enemmän. Minusta päälimmäinen kappale kannattaa päättää rintojen alle empiretyyliin, koska kovin paljon alempana leikkaus näyttää vähän hassulta.

Kiva kun on valmistumassa Supervauvan polvisukat :)