lauantai 15. lokakuuta 2011

Uudempia ja vanhempia valmistuneita

Tällä kertaa kooste uudempia ja vanhempia valmistuneita.

Joskus elokuulla surautin keskimmäiselle vekaralle kerhohousut, joita poika onkin mielellään pitänyt:


Kaava: Ottobren perushyvä housukaava

Keväällä aloitin itselleni lakin välikausitakin kanssa pidettäväksi. Lämpimät ilmat tulivat juuri ennen päälaen kavennuksia, joten neulomus joutui kesäteloille ja valmistui syksyllä sopivasti ilmojen viilettyä.Malli: kesätauon aikana olin hukannut lakin ohjeen, joka oli Spring jotakin... Ei siis ole oma malli, mutta en löytänyt muistiinpanoja mallin nimestä.
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5 mm


Kesällä ostettu raitalanka muuntui lapasiksi. Langan väritys oli mielestäni herkullinen, joten tein peruslapaset, joissa värit pääsevät parhaiten esille. Neulomismielenkiinnon lisäämiseksi tein lapasiin intialaisen peukalokiilan, jota aion käyttää myöhemminkin. Istuu käteen todella hyvin, mutta lisäykset täytyy tehdä toisella metodilla kuin näissä lapasissa, jotta peukalokiilasta tulee kauniimman näköinen. Kudoin lapaset ensimmäistä kertaa pyöröpuikolla. Tykästyin tapaan niin, että seuraavatkin lapaset valmistuvat samalla tavalla.


Malli: peruslapanen intialaisella peukalokiilalla
Lanka: Freedom Spirit (100 % villaa)
Puikot: 3,5 mm

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

Hyvän näköinen tuo intialainen peukalokiila! Piti ihan käydä vastaisen varalle googlettamassa, että mitenkäs tuollainen tehdään ;D