torstai 24. syyskuuta 2009

Sukat ja lapaset

Lankavarastossani majailee erinäinen määrä Seitsemää veljestä(kin): on kokonaisia keriä ja monen suuruisia jämälankakasoja. Harvoin samaa väriä on yhtä kerää enempää. Pienentääkseni kokoelmaa edes hitusen, etsiskelin paksulle langalle sopivaa sukkaohjetta. Mieluinen malli löytyi:


Malli: Brigid
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5 mm

Tykkään sukista kovasti. Mallissa yhdistyy mukavasti perinteinen teräosan 2o, 2n -joustin ja palmikko, joka tulee jännästi vain varteen ja pienen matkaa sen jälkeen. Tuo palmikko on mielestäni kaunis, sopisi hyvin käytettäväksi muissakin neulomuksissa. Piristävän punainen pari aloitti myös Sukkasatokauteni ja tarkoittaa, että puolet tavoitteista on saavutettu.

Nämä pienet kädet tarvitsivat suojakseen lapaset:
Kevään Novitaa selatessani mieleeni jäi kuva makkaravartisista lapasista. Lehti ei ollut käsillä, kun aloitin neulomisen, joten tein lapaset muistikuvan perusteella. Vastannevat varsin tarkkaan lehden ohjetta.

Malli: kutakuinkin Novitan kevät 2009 lehdessä olleet lapaset
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3 mm

Lapasmalli on sen verran toimiva, että taidan käyttää sitä myöhemminkin. Makkaravarsi jää mukavasti jumiin haalarin hihansuun alle. Pienet kädet eivät siis pääse liian helposti kiskomaan lapasia pois kädestä. Näistä lapasyksilöistä tuli hyvin istuvat ja jostakin syystä myös peukalo sujahtaa käsineitä puettaessa helposti paikalleen. Moista tilannetta en muistakaan ennen sattuneen näin pienten lapasten kohdalla.

7 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihastuttavat sukat ja kivat lapaset! :)

Laura L kirjoitti...

Pirtsakan väriset sukat! Sama vika mulla 7 veikkojen kanssa.. Vähän sitä sun tätä mutta yhteensä vaikka kuinka paljon.

Marja Kyy kirjoitti...

Mainio vinkki tuo makkaravarsi! Ja nätit ovat muutenkin.

tiinaf kirjoitti...

Korvan taa tuo kaunis sukkamalli!
Samoin kuin makkaravarsi pikkuihmisten lapasiin...

Mukavaa viikonloppua!

Sipi kirjoitti...

Kauniit sukat ja hauskat lapaset! Kelit on jo viilenemässä joten molemmille on varmasti jo käyttöä :)

Sanni kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tänäänkin Oulussa oli niin tuulinen sää, että lapaset olivat enemmän kuin tarpeen. Eikä kyllä ollut hullumpaa tassutella uusilla sukilla aamuviileällä lattialla.

Heidi kirjoitti...

Onpa kiva sukkamalli, ihana tuo palmikko :) .