maanantai 2. helmikuuta 2009

Vaaleanpunaista

Eilen auringonsäde ja pari sen kaveria kurkkasivat sisään. Siispä saman tien uutta neuletakkia kuvaamaan.Malli: Short Sleeved Cardigan with Ribbing kirjasta Fitted Knits (Stefanie Japel)
Lanka: Novita Polaris (60 % akryyli, 25 % alpakka ja 15% mohair)
Puikot: 7 mm ja 6 mm

Joulupukin säkistä löytyi Fitted Knits -kirja, jossa on usempikin toteuttamiskelpoinen malli. Ensimmäisenä tuumasta toteutukseen pääsi Short Sleeved Cardigan with Ribbing.

Olen kovasti innoissani uudesta takistani. Se on paksu, kuten halusinkin ja istuu hyvin päälle. Kokokin osui passelisti kohdalleen. Takki on tehty miltei kokonaan ohjetta tiukasti noudattaen. Ainoat pienet muokkaukset tein hihoihin. Vartalo-osaa kutoessani ehdin vaihtaa sangen tiheästi mielipidettä sopivasta hihan pituudesta. Lopulta päädyin tekemään ohjetta pidemmät hihat, jotka eivät kuitenkaan ole täyspitkät. Ainakin tähänastisella (lyhyellä) käyttökokemuksella ratkaisu tuntuu toimivalta. Jätin myös yhdet kavennukset hihoissa tekemättä ja onneksi niin - jos hihoissa olisi yhtään vähemmän silmukoita, ne olisivat liian kapeat.

Projektin miinuspuolena on käyttämäni lanka, Novitan Polaris. Siinä on niin paljon akryylia, että pelkään takin hiostavan. Halvaksi materiaalit tosin tulivat, hinnaksi tuli noin kymppi. Hinta tuohon langanvalintaan oikeastaan vaikuttikin. Kutomaan alkaessani olin vähän epävarma saanko tehtyä takkia valmiiksi, ainakaan lähitulevaisuudessa. Niinpä arvelin, ettei lankaan kannata suuresti satsata, jos tekele päätyykin puolivalmiina pimeään nurkkaan häpeämään. No, takki valmistui ja vielä kivuttomasti. Siitä rohkaistuneena uskalsin käydä hankkimassa langat seuraavaakin neuletakkiprojektia varten. Tällä kertaa täyttä villaa. Kovasti haluaisin jo käydä käsiksi noihin lankoihin, mutta muutama pienempi ja akuutimpi projekti pitäisi malttaa sitä ennen viimeistellä.

3 kommenttia:

Laura L kirjoitti...

Kaunis takki!

Pikku pikku kirjoitti...

Ihana neuletakki! Mieki tein yhen neuleen just tosta Polariksesta ja muovista ja pölisevää (mikä yhdistelmä) lankaa oli. Mutta nätti tuli, kuvaamatta vielä, menee pikkusiskolle kunhan saan siihen vielä jonkun napin ommeltua. =)

Sanni kirjoitti...

Kiitos kommenteista!