maanantai 5. syyskuuta 2011

Syksyn ensimmäiset sukat

Viime kesän Helsingin reissulla hotellin lähimailla sattui olemaan lankakauppa. Yhtenä helteisenä iltapäivänä piipahdin ostoksille. Liekö ilmalla ollut osuutta asiaan, kun astelin kaupasta ulos vain yhtä lankakerää kantaen. Ensimmäiset kerrokset neuloin  tulikumassa hotellihuoneessa, mutta sen jälkeen sukantekeleet jäivät kesälomalle. Palasin asiaan vasta nyt syksymmällä.

Lanka liukuu rauhallisesti harmaan sävystä toiseen ja juuri tuon värien vaihtelun halusinkin olevan valmiissa sukissa pääosassa. Siksi tein yksinkertaiset sukat, joiden varteen tein pitsikuviota kutomismukavuutta edistämään, mutta teräosa on sileää neuletta. Kerrankin mielikuva sukista vastasi lopputulosta:


Malli: oma, pitsineule Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks
Lanka: Lang Jawoll Magic
Puikot: 2,5 mm
Kuvat on otettu kovalla kiireellä. Vauva herätsi päiväuniltaan juuri kuvanottohetkellä, joten tuloksena oli vain pari pikaista räpsäystä. Parempi sekin, kuin ei mitään - kaikki kesän kutomukset jäivät kokonaan kuvaamatta.

2 kommenttia:

Neiti R kirjoitti...

Onpa ihanat sukat - minä oon niin heikkona noihin harmaan eri sävyihin, varsinkin näin syksyllä...

Sanni kirjoitti...

Kiitos! Harmaa on hyvä väri sellaisenaan ja tykkään myös yhdistellä sitä kirkaampien värien, esimerkiksi turkoosin ja punaisen kanssa.