torstai 16. huhtikuuta 2009

Kun auringonsäteet alkoivat hinata lämpötilaa nollan yläpuolelle, huomasin, ettei esikoispojalla ole yhtään sopivankokoista kevätpipoa. Siispä viime kesän jäämistönä olevalle valkoiselle Samokselle värikkäämpää kaveria kaupasta ja pipoa kutomaan. Valmista tuli nopeasti - kuten oli tarkoituskin. Lopputulos vain on... törökki. Pikaisen analyysin perusteella tilanne johtuu näistä asioista:

- joustinosa olisi pitänyt kutoa pienemmillä puikoilla (enkä vieläkään ymmärrä miksen tehnyt niin, vaikka sellainen mielessä kävikin)
- pipo on pojalle hieman liian iso (no, onneksi lapsilla on tapana kasvaa)
- käyttämäni lanka ei ehkä ole paras yhdistelmä käyttämälleni mallille (?)

Juuri ja juuri siedettävän näköiseksi pipo muuttui, kun käänsin joustinosan kaksinkerroin. Mutta edelleenkin lopputulos on vain siedettävä:


Malli: Turn a Square (Ravelry)
Lanka: Novita Samos
Puikot: 5 mm

Onneksi ei niin huonoa, ettei hitunen hyvääkin: raitojen neulominen sai hyvälle mielelle. Eikä poika ole valitellut lakin ulkonäöstä.

Jossakin asiassa on sentään ollut neuleonneakin. Vauvan sukat näyttävät siltä miltä pitikin. Ohje on uusimmasta Ullasta ja lankana vuosi sitten ostettu Fabel. Sukat pysyvät yllättävän hyvin vauvan ahkerasti sätkivissä jaloissa ja lankakin tuntui mukavan pehmoiselta - enkä ole nähnyt painajaisunia sen raidoistakaan.

Malli: Sammakko bambun oksalla (Ulla)
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm

Ei kommentteja: