sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Kuuluisa kolmas kerta

Edellisessä postauksessa esittelin tuliaiseksi saamaani Naturwolle -lankaa. Alunperin aioin tehdä tästä kaulurin, mutta kaulaliinahan siitä tulikin. Tiesin alun alkaen, että näin paksu lanka ei kaipaa monimutkaista mallia. Itsepäisenä henkilönä en tietenkään uskonut itseäni. Ensimmäinen kaulaliinantekele oli liian leveä ja malli liian moniputkainen. Purkuun. Toinen versio oli liian kapea ja malli liian monimutkainen. Purkuun. Kolmas versio on sopivan levyinen ja malli yksinkertainen (2o, 2n). Ei tarvitse purkaa.


Kaulaliina valmistunee tänä iltana, mutta alla jo kuva keskeneräisestä työstä. En halunnut jättää kuvaamista iltaan, näin syksyisen hämäränä sunnuntaina päivänvalon aikanakin oli tarpeeksi hankaluuksia saada värit näyttämään edes jotakuinkin oikeilta.
Malli: perus

Lanka: Naturwolle (100 % käsinkehrättyä villaa)

Puikot: 6Naturwolle -lanka ei ole 'tasapaksua'. Ohuiden ja paksujen kohtien vaihtelu tekee pinnasta elävän. Kuutosen puikolla tulee tiivistä neulosta. Kovakin pakkanen taitaa jäädä kaulaliinalle kakkoseksi.Alkuviikosta valmistui myös lapaspari. Koska ne lienevät vielä postipojan huomassa, laitan kuvat tulemaan vasta muutaman päivän kuluttua.

2 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Onpa ihanan väristä lankaa tuo Naturwolle! Ja varmasti on muuten lämmin kaulaliina.

Mukavaa sunnuntaita!

Sanni kirjoitti...

Pidän itsekin kovasti langan väristä. Jopa keltainenkin näyttää tässä langassa hyvältä, vaikka yleensä vierastan keltaista melkein kaikissa sävyissään.